fredag den 21. juli 2017

Djokovič skončil v slzách, ale suverénne vládne svetu, píše srbský tlač

"Najlepší tenista sveta bohužiaľ nedosiahol na jediný grandslamový titul, ktorý mu chýba.Vo finále turnaja na parížskej antuke sa dočkal porážky, podobne ako v rokoch 2012 a 2014, kedy neuspel v bitkách s Rafaelom Nadalom, "ľutuje športový denník Sportski žurnál. "Djokovič dominoval v prvom sete, ale v ďalších troch zostalo jeho umenie úplne v tieni výkone Wawrinka, ktorý tak po Australian Open 2014 získal svoj druhý grandslamový titul," dodáva denník.

"Ani rok 2015 nie je ten pravý, prekliatie Roland Garros trvá. Žiaľ, pri Novak Djokovic nestála Šťastena ani v jeho treťom finále na Roland Garros - po Nadalovi, ktorý v súbojoch s Novakom uspel dvakrát, teraz rozprášil jeho sny Wawrinka, "konštatuje denník Večernje novosti.

Prizná va však, že víťazstvo švajčiarskeho tenistu bolo zaslúžené. "Štatistika zápasu bola úplne na jeho strane, bol agresívnejší, zatiaľ čo Novak niekedy pôsobil trochu ležérne."

sport stavky prestal-skrývať-slzy"> Prestal skrývať slzy

"Smútok zo strateného titulu zostal, ale Novak stále suverénne vládne svetu," pripomína denník Blic. "Patrí mu prvé miesto na rebríčku ATP s 13 845 bodmi, zatiaľ čo Federer, ktorý na Roland Garros skončil vo štvrťfinále, je na druhom mieste so ziskom 9 415 bodov," upozorňuje.

Tento bulvárny denník tiež poukázal na správanie francúzskeho publika voči obom tenistom po finálovom dueli.

"fantastickému Švajčiarovi diváci tlieskali dvadsať, možno tridsať sekúnd.Keď po jeho krátkom prejave hlásateľ oznámil, že cenu prevezme porazený Djokovič, začal aplauz. A trval dlho. Takmer dve minúty. Novakovi sa leskli oči a keď potlesk neprestával a sĺz pribúdalo, prestal ich skrývať.To svedčí aj o tom, aká veľká bola jeho túžba po zisku trofeje, ktorú ešte nemá, "uviedol denník.

Ivaniševič: Za rok bude ešte silnejší

Denník Kurir metlám, že Djokovičovi vo finále nepomohla ani prítomnosť herca Jeana-Paula Belmonda, tenisové legendy Björna Borga či francúzskeho premiéra Manuel Valls, ktorý je dokonca priaznivcom srbského hráča.

Spravodajca denníka cituje slávneho chorvátskeho tenistu nedávnej minulosti Goran stavkove bonusy Ivanisevic, ktorý hral v Paríži turnaj veteránov. "Aj napriek finálovú prehru Novak zostáva fenomenálnym hráčom, ktorý pozdvihol tenis na vysokú úroveň.Je to skvelý športovec a vôbec nepochybujem o tom, že budúci rok bude ešte silnejší , "povedal Ivaniševič.

Kurir tiež cituje psychologičku Aleksandra Jankovičovú, ktorá zodpovedala na otázku, prečo Djokovič nie je schopný dokráčet v Paríži až do víťazného konca. "Musel cítiť veľký tlak. Už mnohokrát ale dokázal, že nikdy netreba klesať na duchu - istoiste bude vo svojom úsilí pokračovať. Navyše sa po potlesku, ktorého sa mu po finále dostalo, stal morálnym víťazom. Aj to mu môže pomôcť, "uviedla psychologička.


stavkovanie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar